Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Vendégei éppen a sertés-, a pulyka-, vagy a csirkehús pácja miatt fogják majd a mennyországig dícsérni Önt. Készítse el tehát pontosan a saját ízlése szerinti változatot és a titkot tartsa meg magának. Inspirációként összegyűjtöttünk néhány érdekes tippet. Kipróbálja?
Zöldcitromos (lime) – korianderes pác csirkehúsra
A pác elnevezése az egzotikumot idézi. A hús a citrusoknak köszönhetően ropogós és lágy lesz.
Hozzávalók:
A hozzávalókat keverje össze és a csirkehúst pácolja a grillzés előtt legalább egy óra hosszat.
Mustáros pác steakre
A dijoni mustár a steaknek még áthatóbb ízt ad.
Keverjen el egy tálban 4 kanál dijoni mustárt, 3 apróra vágott fokhagyma-gerezdet, 2 ágacska apróra vágott rozmaringszárat, egy citrom levét és héját, majd ízlés szerint piros borsot és sót. Ezzel a páccal kenje meg a steaket és éjjelre tegye a hűtőbe.
Kakukkfüves pác csirkehúsra
A kakukkfű már a pác készítésekor elvarázsol illatával.
Hozzávalók:
Tegyen félre egy kevés fokhagymát, kakukkfüvet és citromhéjat. A többi hozzávalót keverje össze. A csirkét pácolja legalább két óra hosszat, maximálisan azonban 8 órát. A grillezés végén még keverje össze a maradék fokhagymát, kakukkfüvet és citromhéjat, majd szórja meg vele a forró húsdarabokat.
Sörös pác sertéstarjára
Bizonyára a sörimádók örömére szolgál, ha kedvenc italukat megtalálják a húsban is.
Egy lapos és széles edénybe szórjon vékonyra szeletelt hagymakarikákat, 4 gerezd apróra vágott fokhagymát és helyezze rá a sózott és fűszerezett steakszeleteket. Öntse nyakon sörrel és szójamártással. Fóliával takarja le és pácolja szobahőmérsékleten, vagy éjjelre tegye a hűtőbe.
Pác lazacra
Ha egy szép lazac steaket készül grillezni, készítse el hozzá ezt a pácot.
Hozzávalók:
A lazac steaket szárítsa meg papírszalvétával. A hozzávalókat keverje össze egy kisebb tálban és öntse a lazacra. Bizonyosodjon meg afelől, hogy a lazac mindkét oldalán alaposan meg van kenve. A grillezés előtt legalább egy óráig pácolja.
Mustáros – ecetes pác csirkére
Lehet, hogy első látásra kételkedik az ecet és a mustár kombinációjában, de higgye el, hogy grillezéskor fenséges illatok terjengenek majd!
Egy nagy tálban keverjen el ¼ pohár almaecetet, 3 kanál teljes kiőrlésű mustárt, 3 gerezd aprított fokhagymát, 1 zöldcitrom (lime) levét, ½ citrom levét, 2 kanál barna cukrot, fél kiskanál sót, 6 kanál olívaolajat és egy kevés darált fekete borsot. A csirkeszeleteket alaposan kenje meg ezzel a keverékkel és egész éjjel pácolja, de legalább 8 óra hosszat.
Paradicsomos korianderrel, mentával és chilivel halakra
Vágjon apróra öt paradicsomot, egy maréknyi friss koriandert és fél maréknyi mentát. Mindezt tegye egy edénybe, keverje össze egy fél darab szeletekre vágott lilahagymával és egy kevés jalapeno paprikával. Adjon hozzá citromlevet, olívaolajat, köménymagot és ízlés szerint sót. Alaposan keverje össze és használat előtt néhány órával tárolja friss helyen. Kitűnően illik a halakhoz.
Pác grillezett zöldségekhez
Ha nem szereti a húst, de a grillezés a kedvenc eseményei közé tartozik, szerezzen be zöldségeket és készítse el a következő pácot:
Hozzávalók:
A zöldségeket – cukkinit, paradicsomot, paprikát, padlizsánt – tetszés szerint szeletelje, a pác hozzávalóit keverje össze és egy lapos edényben hagyja az ízeket összeérni 30 percig, legtöbb 1 óráig.
Bourbonos pác zöldségre
Érdekes nyomot hagy egy pici alkohol a zöldségen. Keverjen el 2 kanál szójamártást, 2 kanál Bourbont, 1 kanál barna cukrot, 1 teáskanál cayenne borsot és a zöldséget fél – egy órára tegye a pácba.
Ázsiai pác húsra és zöldségekre
Az ázsiai ízvilág különféle keverékével lepi meg Önt a szaftos grillezett hús.
Hozzávalók:
Egy tálban keverje össze a hozzávalókat egészen addig, amíg a cukor el nem olvad. A húst és a zöldségeket egy nappal a grillezés előtt pácolja.
Görög pác alapreceptje
Olívaolaj, fokhagyma, kakukkfű és oregánó – mindezek a napfényes Görögországra emlékeztetik.
Keverjen össze 1/2 pohár extra szűz olívaolajat, 1/4 pohár friss citromlevet, 2 gerezd fokhagymát, 1 kanál oregánó levelet, 1 teáskanál kakukkfű levelet és a húst legalább egy óráig pácolja a keverékben. Ez a pác ugyanúgy kitűnően illik csirkehúshoz, borjúhúshoz, de a tengeri herkentyűkhöz is.
Balzsamos pác pulykahúsra
Ez a pác kitűnő csirkehúsra, marhahúsra, borjúhúsra, de sertéshúsra is.
Hozzávalók:
Elkészítése: Az összes hozzávalót keverje össze és pácolja benne a húst minimálisan egy óráig.
Forrás: recipeswithessentialois.com, foodnetwork.com, cooking.nytimes.com, geniuskitchen.com, care2.com, thespruceeats.com, sk.pinterest.com