Tippek és tanácsok Hogyan vágjuk fel a hagymát anélkül, hogy könnyeznénk?

Talán bele sem gondol, miközben a hagymája felett zokogsz, hogy milyen csodálatos zöldséget tart a kezében.  A hagyma sérüléskor, hogy megvédje magát a további ártó, külső hatásoktól, gombaölő és antibiotikumként ható anyagokat szabadít fel. Minket pedig a szagtalan, de annál irritálóbb propántiál-S-oxiddal igyekszik távol tartani.

Mégis hogyan győzzük le a hagyma erejét? Íme, néhány garantált trükk:

1) Tartsunk vizet a szájüregünkben

Bár ódonnak és különösnek tűnhet ez a praktika, mégis érdemes tenni vele egy próbát. Nem mindenkinél csodaszer, de nálunk bevált!

2) A vízbe vele!

 A megpucolt hagymát rövid ideig áztassuk vízben, hogy kioldódjanak belőle a szulfidok. Nem tökéletes megoldás, de kínjaink legnagyobb részétől - ilyen módon - megszabadulhatunk!

3) Jó megoldás a hideg

Ha a hagymát szeletelés előtt betesszük a hűtőbe, garantáltan kevesebb könnyet hullatunk majd!

4) Forró vizet a kopaszra!

A forró víz megváltoztatja a hagyma textúráját, így pedig a csípősségéből is veszít. Ha egyébként is főzni szeretnénk belőle, akkor forrázzuk le a hagymánkat még a szeletelés előtt!

5) Aprítsuk a víz alatt!

A másféle közeg jelentősen csökkenti a hagyma erejét. A könnyeket tehát megúszhatjuk, ha egy vízzel teli tálban, a víz szintje alatt szeleteljük, vagy karikázzuk zöldségünket!

Források: Nők Lapja Café , Napidoktor

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása