Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Talán bele sem gondol, miközben a hagymája felett zokogsz, hogy milyen csodálatos zöldséget tart a kezében. A hagyma sérüléskor, hogy megvédje magát a további ártó, külső hatásoktól, gombaölő és antibiotikumként ható anyagokat szabadít fel. Minket pedig a szagtalan, de annál irritálóbb propántiál-S-oxiddal igyekszik távol tartani.
Mégis hogyan győzzük le a hagyma erejét? Íme, néhány garantált trükk:
1) Tartsunk vizet a szájüregünkben
Bár ódonnak és különösnek tűnhet ez a praktika, mégis érdemes tenni vele egy próbát. Nem mindenkinél csodaszer, de nálunk bevált!
2) A vízbe vele!
A megpucolt hagymát rövid ideig áztassuk vízben, hogy kioldódjanak belőle a szulfidok. Nem tökéletes megoldás, de kínjaink legnagyobb részétől - ilyen módon - megszabadulhatunk!
3) Jó megoldás a hideg
Ha a hagymát szeletelés előtt betesszük a hűtőbe, garantáltan kevesebb könnyet hullatunk majd!
4) Forró vizet a kopaszra!
A forró víz megváltoztatja a hagyma textúráját, így pedig a csípősségéből is veszít. Ha egyébként is főzni szeretnénk belőle, akkor forrázzuk le a hagymánkat még a szeletelés előtt!
5) Aprítsuk a víz alatt!
A másféle közeg jelentősen csökkenti a hagyma erejét. A könnyeket tehát megúszhatjuk, ha egy vízzel teli tálban, a víz szintje alatt szeleteljük, vagy karikázzuk zöldségünket!
Források: Nők Lapja Café , Napidoktor