Tippek és tanácsok Hogyan készítsünk nyers áfonyás–chia magos lekvárt?

Az áfonya természetes fanyarsága egy kis mézzel, citrommal és vaníliával kiegészítve csodálatos ízeket kölcsönöz, a chia magok pedig megduzzadnak, így tökéletes állagúak lesznek. Próbáljuk ki reggelire a lekvárt pirítóssal, vagy egy tál gőzölgő zabkására kanalazva.


1. Készítsd elő!

Vegyünk ki a fagyasztóból egy 350 g-os csomag fagyasztott áfonyát, hagyjuk 5 percig olvadni, majd tegyük a turmixgépbe 30 g chia maggal együtt.



2. Turmixoljuk össze!

Turmixoljuk 10 másodpercig, amíg a keverék pépes állagú lesz.



3. Jöhetnek a további hozzávalók!

Adjunk hozzá 2 teáskanál mézet, 1 citrom levét és reszelt héját, valamint 2 teáskanál vaníliapasztát!




4. Hűtsük le!

Keverjük jól össze egy spatulával, és kanalazzuk egy üvegbe. Tartsuk a hűtőszekrényben, amíg fel nem használjuk.



5. Jó étvágyat!

Ez a krém valóban nagyon egészséges! Próbáljuk ki zabkásával vagy puffasztott rizsszeleten.

/img/content_platform_hu/nyers_afonya/RFO-ChiaSeed08-1400x919-84958e92-a5b3-4e60-b2b7-c0e669ccc586-0-1400x919.jpg


Hozzávalók

Összeállítottunk egy praktikus bevásárlólistát, hogy mindent beszerezhess, amire szükséged van ehhez a villámgyors, főzés nélküli lekvárhoz. Ne felejts el képernyőfotót készíteni, mielőtt vásárolni mész!

350 g fagyasztott áfonya
30 g chia mag
2 teáskanál méz
1 citrom reszelt héja és leve
2 teáskanál vaníliapaszta


Oldal nyomtatása
Cikk megosztása

Cikkek

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
120 perc
Desszertek