Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Napjainkban sokszor jobban szeretjük a nagyon sós vagy nagyon édes ételeket és ha nem elég erős az ízük, már nem is elég jók. A márkatermékek íze sokkal erőteljesebb és ami még fontosabb lehet az az, hogy egyből elérhetőek. Azonban figyelnünk kell az egészségünkre és fejet kell hajtanunk a tény előtt, hogy a házi fagylalt sokkal egészségesebb, mint a bolti, mivel kevesebb adalékot tartalmaz.
A kézi készítésű fagylalt luxuscikknek számított a hűtőszekrények megjelenéséig. Azok a tartályok, amikben a fagylaltot készítették megfelelően voltak hűtve és az alapanyagok hozzáadásakor jéggel töltötték meg őket. A fagylalt előállítása az 1920-as években indult növekedésnek, amikor a fagyasztóládák elterjedése ezt lehetővé tette. A múltban minden egyes házi fagylalt receptjének alapköve volt a minőségi tej és tejszín. Mára ezek a hozzávalók ritkának számítanak a fagylaltokban. Manapság növényi zsírokat, tejport, guargumit, különböző ízesítőszereket, színezékeket és stabilizálókat találhatunk meg a bennük.
A klasszikus fagylaltot vagy a sorbetet kedveli inkább? A sorbet jég, cukor vagy méz és különböző zúzott gyümölcsök összekeverésével készül, a felnőttek fokozhatják az ízélményt bor vagy más alkohol hozzáadásával is. Fontos, hogy az igazi sorbetnek 25%-nál kevesebb gyümölcsöt kell tartalmaznia. A sorbet elnevezés az arab eredetű „skarlát” szóból ered, melynek eredeti jelentése frissítő ital. Az első sorbetek az Etnáról gyűjtött hó és helyi limonádé keverékéből készültek.
És mi is valójában a fagylalt? Tejszínből, tejből, cukorból és vaníliával, kakaóval vagy különböző gyümölcsökkel ízesített, tojásból készített finomság. Könnyűszerrel készíthet, akár krémes dinnyefagylaltot is, receptünket itt érheti el!
Mit használhatunk a jól ismert cukron kívül? Ott van a méz vagy a juharszirup, a nyírfacukor vagy a kókuszcukor- nyugodtan használhatja bármelyiket. Annyit adhat ezekből hozzá, amennyit csak szeretne. Ettől függetlenül mindig gondoljon bele, hogy a kevesebb néha több. Tartsa észben, hogy a gyümölcsöknek eleve van cukortartalmuk és a házi készítésű fagylaltnak az a célja, hogy felfrissítsen, ne lelassítson. Ahhoz, hogy többet megtudjon az alternatív édesítőkről olvassa el tippjeinket.
Összetartozunk: a legjobb kombináció házi fagylalt készítéséhez
A legnépszerűbb ízkombinációk gyümölcsöket és joghurtot is tartalmaznak. Próbálta már ezeket a párosításokat?
Kókuszzsír, kókusztej, kókuszliszt és kókuszvíz mind különböző módokon használhatóak fel. Segítenek a fogyásban, a gyógyulási folyamatokban és ráadásul az ízük is isteni. A kókusz további előnyeiről cikkünkben olvashat.
A nyár és a fagylaltok tökéletes párost alkotnak. Próbálja ki a házi fagylaltot szilvával és soha többé nem enne mást.
A gyerekei is szeretik a fagylaltot? Teljesen megértjük őket, azonban nem javasoljuk a fagylalt fogyasztását 1 éves kor alatti gyermekek esetében.
Mit gondol – hányszor nyal meg egy gömb fagylaltot mire végez vele? Versenyezzen barátaival, kinek sikerül leghamarabb megennie?