Egészséges életmód Fitt életmód Győzze le a fáradtságot pár perc alatt!

A tavaszi időszak többünket igencsak megkínoz.

A természet ébredezik a hosszú téli álom után, de Ön valahogy nem ébredezik vele együtt. Ugyanis teljes erővel támad a tavaszi fáradtság, s Ön úgyszólván utolsó erejét összeszedve vonszolja magát munkahelyére. A munkanapot csak a hosszú zavartalan alvás reményében bírja ki, mely sokszor egyetlen vágya. S ha mindezen felül egész nap a számítógép előtt kell ülnie, az enyészet műve elvégeztetett. Szintén így érzi ezt?

Néhány egyszerű gyakorlat, mely az iroda vagy nappaliszoba szűkös helyiségében is elvégezhető, kiszakíthatja a letargiából, a szüntelen ásítozás és letapadó szemhéjak körforgásából. Amennyiben kínosan érezné magát kollégái előtt, ezt gyorsan felejtse el, mert az Ön nyugalmáról, hátgerincéről és jó hangulatáról van szó. Lehet, hogy éppen akkor, amikor pár gyakorlatot elvégez előttük, motiválja őket annyira, hogy félreteszik bátortalanságukat és csatlakoznak Önhöz.

Mozgassa meg csontjait

  • A vérkeringés felpezsdítésének legegyszerűbb módja a séta. Ideális volna, ha sikerülne félóránként sétálnia, vagy a lépcsőn párszor föl-le járnia. Menjen teát főzni, papírért a fénymásoló helyiségbe, vagy telefonálás helyett látogassa meg munkatársát személyesen, miközben válassza a hosszabb utat.
  • Szerezzen be egy fitness labdát, meglazult hátgerince hálás lesz ezért. Feküdjön a hátára és talpaival támaszkodjon a labdára. Ha elérte ebben a pozícióban a stabil testhelyzetet, lassan emelje fel a talajról a fenekét minél magasabbra. Pár másodperc múlva térjen vissza az kiindulási testhelyzetbe, de a fenekét ne tegye le egészen a talajra. Néhányszor ismételje meg a gyakorlatot, lélegezzen egyenletesen.
  • A régen jól bevált guggolással semmit sem ronthat el. Vállszélességben álljon terpeszállásba, kezeit tegye csípőre vagy tarkóra és néhányszor guggoljon le. Csak enyhe guggolóhelyzetbe ereszkedjen és figyeljen a térdeire, hogy ne nyomja ki őket a lábujjhegyek elé. Egyébként, ha munkatársai előtt restell tornászni, ezt a gyakorlatot egy kisebb magánterületen is elvégezheti.
  • Testünk fő részének kinyújtóztatására megfelel a törzshajlítás oldalra. Álljon terpeszállásba, egyik kezét tegye csípőre és a másikat a feje felett hajlítsa oldalra. Igyekezzen kezét minél távolabbra nyújtani. Ismételje meg az ellenkező irányba is.

A mobiltelefonos aplikációk is nagyon jó segítők, melyek maguktól új egyszerű gyakorlatokat kínálnak fel és ezekre emlékeztetnek is. Némelyiket közvetlenül az irodai széken ülve végezhetjük, más gyakorlatok miatt azonban fel kell állni és néhány feltűnésmentes mozdulatot végezni az asztal mellett. Minden esetben azonban kicsit felpumpálja a szívét és ismét friss lesz, mint a halacska.

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása