Elkészítési idő: 50 perc
Adagok: 4
VEGÁN
Hozzávalók:
2x200 g Tesco Plant Chef bükkfával füstölt, tofuból készült pasztőrözött rudacskák
2 tk mustár
2 tk szójaszósz
2 tk juharszirup
1 csipet só
1 csipet őrölt fekete bors
1 füstölt őrölt paprika
Romesco szósz:
1 db piros paprika
4 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
50 ml olívaolaj
50 g pörkölt mandula (héj nélkül)
1 tk őrölt kömény
1 tk őrölt füstölt paprika
1 csipet szárított chilipehely
0,5 tk só
1 ek borecet
3 ek friss petrezselyemzöld, aprítva
Sült édesburgonya:
4 db kisebb édesburgonya
2 ek olívaolaj
1 tk barna cukor
1 tk őrölt chilipaprika
0,5 tk szárított fokhagyma
Elkészítése:
- Készítsük el a romesco szószt. Süssük a forró grillen a paradicsomot és a kicsumázott paprikát 5-9 percig, amíg a héjuk megfeketedik. Ezután tegyük át egy tálba, fedjük le frissentartó fóliával, és hagyjuk kicsit kihűlni. Hámozzuk meg a paradicsomot és a paprikát. Tegyük turmixgépbe, majd adjuk hozzá az olívaolajat, a mandulát, a zúzott fokhagymát, az őrölt köményt, a füstölt paprikát, a chilipelyhet, a sót, a borecetet, valamint a petrezselymet. Turmixoljuk simára, és tegyük félre.
- Közben készítsük el az édesburgonyát. Alaposan mossuk és szárítsuk meg, majd vágjuk ketté hosszában, a feleket pedig további 4-6 darabra. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá az olívaolajat, a cukrot, a chilipaprikát és a szárított fokhagymát. Forgassuk össze alaposan. Helyezzük az édesburgonyát a grillre, majd süssük mindkét oldalon kb. 3 percig. Tegyük félre.
- Keverjük össze egy kis tálban a mustárt, a szójaszószt, a juharszirupot, a sót, az őrölt fekete borsot és a füstölt őrölt paprikát.
- Süssük a forró grillen kb. 15 percig a virslit, időnként megforgatva. Ezután kenjük be a mustáros keverékkel, majd grillezzük további 5 percig.
- Tálaljuk a virslit romesco szósszal és édesburgonyával. Készíthetünk hozzá egy könnyű zöldségsalátát is.