Elkészítési idő: 1 óra (+1 nap érlelés a pácolt zöldségeknek)
Adagok: 6-8
Hozzávalók:
1 csomag (500 g) Tesco Grill Master nyerskolbász grill csomag
10 db baby paprika
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
50 ml olívaolaj
1 tk őrölt füstölt paprika
1 tk őrölt bors
2 tk friss rozmaring, aprítva
Ecetes káposzta sárgarépával (7 dl, üvegben):
0,5 kisebb fej káposzta
2 szál sárgarépa
500 ml víz
2 ek cukor
1 tk só
100 ml ecet
Karfiol céklával (9 dl, üvegben):
1 kis fej karfiol
1 nagy fej cékla
4 gerezd fokhagyma, meghámozva és félbevágva
700 ml víz
125 ml fehér ecet
1 tk só
1 tk cukor
1 csipet kapormag
0,5 tk szegfűbors (egész)
0,5 tk fekete bors (egész)
Zöld paradicsom (7 dl, üvegben):
350 g zöld paradicsom
2 gerezd fokhagyma
500 ml víz
2 ek cukor
1 tk só
100 ml ecet
0,5 tk fekete bors (egész)
0,5 tk mustármag
0,5 tk édesköménymag
+ Terméktipp: Tesco Grill Master mártások
Elkészítése:
- Előző nap készítsük el az ecetes zöldségeket. Készítsük el az ecetes karfiolt a céklával. Tisztítsuk meg a karfiolt és vágjuk kis rózsákra. Hámozzuk meg a céklát, majd szeleteljük fel. Tisztítsuk meg a fokhagymát is, és vágjuk félbe. Tegyünk mindent szorosan egy jól zárható befőttesüvegbe. Keverük össze egy lábasban a vizet, az ecetet, a sót, a cukrot, a kapormagot, a szegfűborsot és a fekete borsot. Forraljuk fel. Keverjük össze és főzzük, amíg a só és a cukor fel nem oldódik. Öntsük a folyadékot a befőttes üvegben lévő zöldségekre. Hagyjuk kihűlni, majd zárjuk le, és tároljuk 24 órán át hűtőszekrényben.
- Hasonló módon készítsük el a káposztát és a sárgarépát is. Vágjuk fel a káposztát vékony csíkokra, hámozzuk meg a sárgarépát, és reszeljük finomra. Nyomkodjuk jól az üvegbe. Keverjük össze egy edényben a vizet, a cukrot, a sót és az ecetet, majd forraljuk fel. Öntsük a keveréket a befőttes üvegbe, hagyjuk kihűlni, zárjuk le és tegyük 24 órára hűtőbe.
- Készítsük el az ecetes zöld paradicsomot is. Mossuk meg, vágjuk ketté és a megtisztított fokhagymával együtt nyomkodjuk egy jól zárható befőttesüvegbe. Keverjük össze egy edényben a vizet, az ecetet, a sót, a cukrot, a mustármagot, az édesköménymagot és a fekete borsot. Főzzük addig, amíg a só és a cukor fel nem oldódik, ezután öntsük rá a zöldségekre. Hagyjuk kihűlni, zárjuk le az üvegeket, majd tároljuk 24 órán át hűtőszekrényben.
- Másnap mossuk és szárítsuk meg a bébi paprikát. Keverjük össze egy tálban az olívaolajat, a szeletelt lilahagymát, a zúzott fokhagymát, az őrölt füstölt paprikát, a chilit és a rozmaringot. Öntsük a paprikára a mixet, majd alaposan keverjük össze.
- Tegyük a kolbászt és a bébi paprikát a felforrósított grillre. A könnyebb grillezés és forgatás érdekében nyársra is húzhatjuk őket. Grillezzük a kolbászokat kb. 15 percig, időnként megforgatva. Grillezzük meg a paprikákat is mindkét oldalon kb. 3 percig.
- Tálaljuk a savanyított zöldségekkel és a szószokkal.