Grillezett fogassüllő ratatouille-jal

Elkészítési idő: 45 perc
Adagok: 2


Hozzávalók:

2 db Tesco kiolvasztott bőrös fogassüllő filé
30 ml friss citromlé
30 ml olívaolaj

2 tk friss citromhéj
1 tk dijoni mustár
1 tk méz
0,5 tk só
0,5 tk őrölt fekete bors


Ratatouille:

60 ml olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 csipet szárított oregánót
1 csipet szárított kakukkfű
1 tk só
1 fej vöröshagyma
1 db közepes padlizsán
1 db cukkini
1 db édesburgonya
350 g paradicsom
+ 1 marék friss kakukkfű a díszítéshez


Elkészítése:

  • Készítsük el a ratatouille-t. Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a szárított oregánót, a szárított kakukkfüvet és a sót. Vágjuk fel vékony szeletekre a padlizsánt, a cukkinit, a paradicsomot, az édesburgonyát és a megtisztított hagymát egy éles késsel. Tépjünk le 4 nagyobb darabot az alufóliáról, rétegezzük a zöldségeket minden alufólianégyzet közepére, majd öntsük az olívaolaj-keveréket a zöldségekre. Zárjuk le a fólia széleit, hogy batyukat kapjunk. Helyezzük a fóliabatyukat a felmelegített grillre, és süssük fedett grillben 15-20 percig.
  • Keverjük össze egy kis tálban a citromlevet, az olívaolajat, a citromhéjat, a dijoni mustárt, a mézet, a sót és az őrölt fekete borsot. Kenjük meg a fogassüllőt a keverékkel, tegyük a felhevített grillre, majd grillezzük mindkét oldalát 3-5 percig.
  • Óvatosan bontsuk ki a zöldséges batyukat. Szedjük át egy tányérra a zöldségeket, helyezzük rá a grillezett fogassüllőt, végül szórjuk meg friss kakukkfűvel, és tálaljuk.
Oldal nyomtatása
Cikk megosztása

Cikkek

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
15 perc
Italok
90 perc