Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kg finomliszt
2 dl tej (+1 dl az élesztőhöz)
1 tk kristálycukor (élesztőhöz)
1 dl étolaj
15 dkg porcukor
3 kanál kakaópor
1 darab élesztő

Leírás

1 dl tejbe, 1 tk. cukrot keverünk. Meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Közben a liszthez hozzáadjuk a sót, maradék cukrot és összekeverjük. Kétfelé választjuk a száraz keveréket. Utána az egyikbe, beletesszük a kakaót. A maradék tejet, az olajjal összekeverjük, majd a két száraz hozzávalóba, elfelezve beleöntjük. Ugyanígy a felfutott élesztőt is. Mindkét adagot kidolgozzuk úgy, hogy elváljon a táltól és a kezünktől. Letakarva, szobahőfokon, 1 órát kelesztjük. Három rudat sodrunk belőle (2 fehér, 1 kakaós, az vastagabb lesz) és összefonjuk. A kalácsfonatokat megkenjük a felvert egész tojással. Még egy fél órát, így is kelesztjük. Maradék felvert tojással, még egyszer megkenjük. Készre sütjük (tűpróba).

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4