Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 kg liszt

2 dl tej (+1 dl az élesztőhöz)

1 tk cukor (élesztőhöz)

1 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

15 dkg porcukor

3 kanál kakaópor

1 darab élesztő

Leírás

1 dl tejbe, 1 tk. cukrot keverünk. Meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Közben a liszthez hozzáadjuk a sót, maradék cukrot és összekeverjük. Kétfelé választjuk a száraz keveréket. Utána az egyikbe, beletesszük a kakaót. A maradék tejet, az olajjal összekeverjük, majd a két száraz hozzávalóba, elfelezve beleöntjük. Ugyanígy a felfutott élesztőt is. Mindkét adagot kidolgozzuk úgy, hogy elváljon a táltól és a kezünktől. Letakarva, szobahőfokon, 1 órát kelesztjük. Három rudat sodrunk belőle (2 fehér, 1 kakaós, az vastagabb lesz) és összefonjuk. A kalácsfonatokat megkenjük a felvert egész tojással. Még egy fél órát, így is kelesztjük. Maradék felvert tojással, még egyszer megkenjük. Készre sütjük (tűpróba).

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4