Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A wokban pirított fűszerek erőteljes illata és íze átjárja az ételeket. Nincs ez másképpen annál az indiai vöröslencse leves esetében sem, amit most bemutatunk. Bár levesként emlegetik, nekünk inkább a főzelék juthat eszünkbe sűrűbb állagáról. Egy igazi, krémes, szaftos, fűszeres fogás. A vegetáriánus ételek rajongói nem kérdés, hogy imádni fogják, de ízvilága azokat is lenyűgözi majd, akik alapvetően nem rajonganak a húsmentes ételekért.
Tippek a dahl fűszerezéséhez:
Ez az indiai leves nem csak vöröslencséből készthető el. Nyugodtan használhatunk más hüvelyest is. Ha például szeretjük a klasszikus sárgaborsó főzeléket, akkor érdemes kipróbálnunk az indiai változatát, a sárgaborsó dahl-t. Ez egy igen egyszerű alternatívára a vöröslencsének, amivel az itt leírt indiai recept változtatás nélkül elkészíthető. Mindössze arra kell figyelnünk, hogy a sárgaborsó nehezebben puhul, így a babhoz hasonlóan már előző este áztassuk vízbe, hogy másnap gyorsabban elkészülhessen a sárgaborsó dahl.
Nyugodtan próbálkozhatunk a dahl egyéb változataival is, kísérletezzünk vele bátran. Fűszerezzük ízlésünk szerint, használjunk többet azokból az ízekből, melyeket jobban szeretünk. Tehetünk többféle zöldséget is az ételbe, összeturmixolhatjuk és akár hússal is készíthetjük. Ha az alapon változtatnánk, a Tesco kínálatában sokféle hüvelyest találhatunk, köztük igazán különleges darabok is, mint például a zöld lencse vagy a pinto bab.