Baba Terhesség A termékenység elősegítésének 10 módja

Ellenőrizze testsúlyát

A jelentős túlsúly csökkentheti a fogamzás esélyét. A kívánatos BMI érték 20 és 25 között van – próbálja ki ezt az egészséges testsúly kalkulátort az ön értékének a kiszámolásához.

Ha az ideális tartományon kívülre esik az értéke, adjon le, vagy szedjen fel néhány kilót a fogamzás előtt, hogy a kívánatos tartományban legyen. Az ideálisnál kisebb súlyú nőknél nagyobb valószínűséggel fordulnak elő menstruációs rendellenességek, súlyosabb esetben a peteérés teljesen leállhat. Vannak olyan bizonyítékok is, amelyek azt sugallják, a nagyobb súlyú nők esetében nagyobb méretű csecsemő születik, a szülés komplikáltabb és nagyobb valószínűséggel fordul elő túlhordás, míg a kisebb súlyú kismamák esetében nagyobb a valószínűsége az alacsony születési súlyú babának.

Tartson kiegyensúlyozott diétát

Az egészséges étkezés elengedhetetlen ezeknek a vitaminoknak az elégséges biztosításához.

Folsav

Fogamzás előtt és a terhesség korai időszakában kell szedni, segít az agy és gerincvelő születési rendellenességeinek megelőzésében. Tudjon meg többet a folsav előnyeiről itt.

B vitamin

Mind a peteérés, mind pedig a magzati fejlődés szempontjából fontos, elősegítheti a teherbeesés esélyét, ha problémái voltak vele.

Cink

A férfiak számára! A spermium külső rétegének és farkának kialakulásához szükséges, vagyis ha a férfi étrendből hiányzik a cink, csökken az ondósejtek száma.

C vitamin

És még egy! Ez az antioxidáns dohányzó férfiaknál javíthatja az ondósejtek számát és minőséget.

Kerülendő dolgok gyermekvállalás tervezésekor:

A vitamin

Nagy mennyiségű A vitamin káros lehet a kisbabára, ezért ne fogyasszon májat és máj termékeket, például májkrémet, vagy olyan étrend kiegészítőket, amik A vitamint, vagy halmáj-olajat tartalmaznak.

Hal

Ne fogyasszon kardhalat, cápát és marlint, illetve ne egyen hetente két tonhal szeletnél többet (kb. 140 g főtt vagy 170 g nyers), vagy hetente négy közepes méretű doboz tonhalat (kb. 140 gramm száraz súly dobozonként). Magasabb mennyiség esetén az ilyen dobozos halakban előforduló higany hátráltatja a születendő csecsemő idegrendszeri fejlődését.

Éljen gyakran szexuális életet

Azoknál a pároknál, akik a hónap folyamán gyakran élnek szexuális életet, nagyobb a valószínűsége a teherbe esésnek, vagyis minél több a szex, annál jobb – és ne felejtsék el azt sem, hogy a sperma hét napig képes élni a testben. Szeretné kitalálni, mikor a legtermékenyebb? Miért nem próbálja ki a peteérés kalkulátort, vagy a peteérés csomagot?

Hagyja abba a dohányzást és csökkentse az alkoholfogyasztást.

Szokjon le a dohányzásról

Akár ön, akár a partnere dohányzik, itt az ideje a leállásnak. A dohányzás közel megkétszerezi annak az esélyét, hogy a csecsemő kis súllyal születik, és hatással van a partner ondósejtjének minőségére is. Tudjon meg többet a dohányzásról és terhességről.

Hagyja abba az ivást

A sokat ivóknak csökkenteniük, de még inkább teljesen abba kell hagyniuk az ivást. Az alkohol nem csak a vetélés esélyét növeli, de hatással van a magzat fejlődésére is és elvonja a testből a létfontosságú B vitamint. Tudjon meg többet az alkoholról és terhességről.

Mennyi idő kell a teherbe eséshez?

Ez számos dologtól függ! Először is, önnek és partnerének is orvosi vizsgálaton kell átesniük. A normál, termékeny pároknál minden ciklus időszakban körülbelül 25 százalék esély van a terhességre. Ebből kiindulva a következők mondhatók:

A termékeny párok

  • 60%-ánál következik be terhesség hat hónapon belül,
  • 75%-ánál kilenc hónapon belül,
  • 80%-ánál 12 hónapon belül,
  • 90%-ánál 18 hónapon belül.

Tehát vannak olyan párok, akiknél a próbálkozás első hónapjaiban bekövetkezik a terhesség, míg másoknál ez néhány évet is igénybe vehet. Ha egy évig, vagy tovább próbálkoztak, forduljanak a háziorvosukhoz, illetve, ha 40 felé közelednek, hat hónap elteltével forduljanak orvoshoz.

Előfordulhat, hogy terméketlenek vagyunk?

Hét pár közül egynél fordul elő terméketlenség, de ez nem jelenti azt, hogy sohasem lesz gyermeke. Számos terméketlen pár tovább folytatja a próbálkozást gyermekvállalásra, azonban ez hosszabb ideig tarthat, vagy a termékenység valamilyen kezelését igényli.Oldal nyomtatása
Cikk megosztása

Cikkek

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!