Egészséges életmód Relaxáció A mézes masszázs lazítja az izmokat és méregtelenít

Szinte senkit sem kerül el a fájós hát és a merev izomzat, aki egész nap ül a munkahelyén, vagy főállású anyuka. Ráadásul naponta sokféle káros anyaggal, toxinokkal találkozik szervezetünk. Ezek mindenhol jelen vannak – az ételben, gyógyszerekben, a levegőben, elveszik az energiánkat, fáradtnak érezzük magunkat  és sok más egyéb problémát is okoznak. A mézes masszázsnak kettős hatása van – enyhíti a hátfájást és egyben segít a szervezet  méregtelenítésében.  A mézes masszázs a méz és a masszőr  nyomó fogásai jótékony hatásainak kombinációja.

A mézes masszázst már az ókori Tibetben is élvezték

A méz Tibeten kívül Oroszországban is gazdag történelemre tekint vissza. A méz egyéb kultúrákban is évszázadokon át használatos és nemcsak élelmiszerforrás, hanem különféle betegségek gyógyítására, szépségápolásra és pl. az ókori Egyiptomban a holtak balzsamozására is használták.  A méznek köszönhetően az elhunyt megőrizte emberi küllemét.

Manapság a méz és a mézes masszázs népszerűsége ismét növekszik antioxidációs hatásának köszönhetően.  Lehetséges, hogy nem várta, de a mézes masszázs segít Önnek a fogyásban. A méz megadja az izmoknak a hiányzó ásványi anyagokat és bestartolja a zsírégetést.  Most újra divatba jön az, amit elődeink már tudtak.

Mézallergia esetében a mézes masszázst inkább hagyja ki.

Milyen hatása van a mézes masszázsnak?

A méz nemcsak kisimítja és finomabbá teszi bőrét, de elsősorban szó szerint kiszívja belőle a méreganyagokat, kitisztítja az elszennyeződött pórusokat és növeli a vérbőséget. A nyirokrendszer szempontjából is nagy jelentősége van a méznek és a mézes masszázsnak, mert beindítja a nyirokáramlást és ezzel segíti a minél több méreganyag eltávozását a szervezetből.

A mézes masszázs segít a :

- feszültség és a fáradtság,

- fejfájás,

- cellulitisz,

- megfázás és köhögés,

- artrózis,

- reuma,

- gyomorégés,

- menstruációs panaszok,

- álmatlanság ellen.

Ezt az édes masszázst akár hetente 2-szer is élvezheti, feltéve, ha teste a káros anyagoktól nagyon el van szennyeződve.  Havonta egyszer vegyen ilyen megelőző masszázst , ha alapjában véve egészségesnek érzi magát  és nincsenek  problémái.  Elővigyázatosnak kell lennie azonban, ha lázas, vagy fertőző betegsége van. Ilyen esetekben a masszázst inkább hagyja ki. Nem ajánlott a mézes masszázs rákos megbetegedés, nyílt sebek, gyomorfekély, csontbetegségek, terhesség és szívmegbetegedések esetében.  Az allergiák esetében is legyen óvatos, a masszázs előtt inkább érdeklődje meg a felhasznált  méz összetételét.


Betegség estén halassza el a masszázst akkorra, amikor már teljesen egészséges lesz.

Hogyan zajlik a mézes masszázs?

Leggyakrabban a hátat masszírozzák. Az egész test masszírozása sincs kizárva, de a méreganyagok távozása szempontjából a háton végzett masszázs a leghatásosabb. A masszázs előtt a masszőr peelinggel távolítja el a bőrről az elhalt hámsejteket. Néhányan peeling helyett  pl. szezámolajat használnak, mely elősegíti a méz felszívódását.

A masszázshoz felmelegített mézet használnak, hogy a kezelés kellemes legyen és a méz könnyebben jusson át a bőrbe. A masszőr ezután már csak speciális fogásokkal a bőrbe masszírozza a mézet. A reflexmasszázs aktiválja a toxinok kiválasztódását. A méz állaga fokozatosan változik aszerint, hogy az Ön teste mennyire szennyezett a méreganyagokkal. A masszázs végére szürkésfehér anyaggá változhat. A masszázs időtartama a masszőrrel történt megegyezésen és a méz ismételt felvitelének számán múlik.  Időtartama legfeljebb 60 perc legyen.

Masszázs után jólesik egy egészséges smoothie.

A csekély kiütés nem számít

Masszázs után kellemesen, lazán fogja érezni magát, de egy kissé fáradtnak is. Ne ijedjen meg, ha pirosas kiütések jelennek meg testén , vagy fejfájás, a nőknél erősebb hüvelyi folyás is előfordulhat. Ez mind annak a jele, hogy a masszázs jól volt elvégezve és megvan a hatása. Ez jelzi, hogy szervezete tisztul és a káros anyagok távoznak a szervezetből.  Minden szervezet azonban egy kicsit másképpen reagál.

A masszázs után tizenkét óráig  inkább ne használjon semmilyen vegyi kozmetikai készítményeket.  Növelje a folyadékok fogyasztását és szánjon időt a pihenésre és a nyugodtabb életvitelre.  

A mézes masszázs után fogyasszon is mézet !

Forrás: fyzioklinika.cz, detoxikace-masaze.estranky.cz, morenature.com


Oldal nyomtatása
Cikk megosztása