Baba Totyogó 5 tanács, hogy gyermeke ne féljen a szuritól!

Természetes dolog, hogy a gyerekek félnek az injekciótól, hiszen az fájdalommal jár. Mivel ez elkerülhetetlen, a szülők igyekeznek enyhíteni a gyermek riadalmát és félelmeit. Ebben próbálunk mi is segíteni.

A fájdalomról mondja el gyermekének az igazságot!

Amikor a gyermek megkérdezi, fog-e fájni, mondja el neki az igazat. Az injekció fáj és kellemetlen, de ha ennek az ellenkezőjét fogja állítani, a gyermek úgy érzi majd, hogy becsapták és elveszítheti a bizalmát. Tagadás helyett mondja ezt: „Igen, fájni fog, de csak egy rövid ideig és gyorsan elmúlik“. Miután megkapta az injekciót, dícsérje meg őt.

Ne menjen bele a részletekbe!

Gyermekét ne terhelje feleslegesen olyan dolgokkal, melyek őt nem foglalkoztatják. Sokkal jobb, ha a kapott információk feldolgozására kevesebb ideje marad.

Gyermeke gyakran betegeskedik? Olvasson arról, hogy a betegségek milyen gyakorisága tartozik még a normális jelenség kategóriájába

Miért betegek gyakrabban az óvodások?

Távolról támogassa gyermekét!

Sok gyerek hisztérikusan reagál, amint az orvos kezében megpillantja a tűt. Amennyiben nem tudja megnyugtatni, okosabb megoldás félreállni és hagyni, hogy az orvos végezhesse a dolgát. Maradjon a közelben és szemkontaktussal, szavakkal bátorítsa gyermekét. Biztonságérzetet ad neki, hogy a szülő mellette van, de ugyanakkor nem bújhat el az ölében és nem hiúsíthatja meg a szuri beadását.

A megkönnyebbülést nyújtó ölelés

Az injekció utáni feszültség oldására legjobb a kedves szó és az ölelés. Dícsérje meg gyermekét bátorságáért, ha megérdemli. Abban az esetben, ha problémásabban zajlottak az események, ne hozza ezt fel, és persze egy ölelés ilyenkor is kijár. Ha a szúrás helye fájdalmas, tegyen rá hideg borogatást.

Fontolja meg a jutalmat!

Megfontolandó egy kisebb jutalom, ha gyermeke minden nagyobb gond nélkül viselte az injekció beadását. Vegyen neki nyalókát, egy apró játékot vagy valamilyen nyalánkságot. Semmiképpen se csináljon nagy ügyet ebből, mivel a gyermeknek meg kell tanulnia, hogy az injekció nem egy rendkívüli esemény, hanem az élet természetes velejárója, amit olykor el kell viselni.

A Hello Tesco oldalain többet olvashat a gyermeknevelésről


Forrás: parents.com, wikihow

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása

Cikkek

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
120 perc
Desszertek