Hozzávalók

40 dkg finomliszt
1 kevés tej
1 kevés vaj
1 kanál porcukor
25 dkg margarin
2 dkg élesztő
1 kevés zsír
50 dkg dió (darált)
7 dl baracklekvár (üveges)
1 darab csokoládébevonó

Leírás

A margarinnal elmorzsolt liszthez, hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, amihez hozzáadjuk a tojásokat. Az egészet összegyúrjuk és négy egyenlő cipóba osztjuk. Az első cipót kinyújtjuk és zsírozott-lisztezett tepsibe fektetjük. Ezt megkenjük lekvárral, meghintjük dióval, majd erre jön a következő tészta, erre a lekvár, dió és végül a harmadik és negyedik tészta. Meleg sütőben megsütjük. Ha teljesen kihűlt, csokoládé mázzal befedjük. A töltelék kb. 7 dl-es üveg baracklekvár, 50 dkg darált dió, ízlés szerinti cukorral ízesítve. A csokimázat én úgy készítem, hogy a katica étcsokis bevonót (vagy mikulás csokikat) és a vajat is, egy külön edényben, a radiátoron megolvasztom, a kettőt összeöntöm, jól elkeverem és azonnal kenem.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3