Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A babot, néhány órára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük és a fele zöldséglevesben, lefedve, közepes lángon, kb. 1 óra alatt, puhára főzzük. (Áztatás nélkül is készíthetjük, de akkor legalább fél órával később puhul meg). Közben, az összes zöldséget megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, míg a pórét és a leveszöldséget, 1 centi vastagon fölszeleteljük. A fokhagymát összezúzzuk. Az így előkészített zöldségeket, az olívaolajon, 3-4 percig pirítjuk-pároljuk, majd a maradék levest és a babot ráöntjük. Megsózzuk, a rozmaringgal meg a bazsalikommal fűszerezzük, a rizst beledobjuk és kb. 35 perc alatt megfőzzük. Tejszínnel behabarjuk.