Receptek Főételek Tészta Zöldséges rakott tészta sajttal

Hozzávalók

2 kanál finomliszt
2 dl tej
2 kanál tejföl
10 dkg trappista sajt
50 dkg lasagne tészta
25 dkg zöldségkeverék (fagyasztott, mexikói)

Leírás

Ízlés szerint variálható étel: paradicsommal, brokkolival, sajttal megbolondíthatjuk kedvünk szerint!

Elkészítés

1

A tésztát bő forró, sós vízben feltesszük főni, amikor kész, leszűrjük.

2

A mexikói zöldségkeveréket is kifőzzük bő, ételízesítős vízben, majd ha megfőtt, leszűrjük.

3

Elkészítjük a sajtmártást: az olajat felmelegítjük egy kicsit, beletesszük a lisztet és habosodásig hevítjük, folyamatosan kevergetve. Lassan csurgatva beleöntjük a tejet, közben folyamatosan kevergetjük, mert könnyen csomósodik. Beletesszük a fokhagyma granulátumot, de akár lehet préselt fokhagyma is, szerecsendiót, borsot, sót, tejfölt, majd a reszelt sajtot és lassan melegítve felforraljuk. (Nagyon kell ügyelni, hogy amikor beletesszük a sajtot, folyamatosan keverjük, mert különben a sajt is becsomósodhat!)

4

Ha mindennel elkészültünk, már csak össze kell állítani az egészet! A tepsi alját megolajozzuk egy kicsit, és vékonyan meghintjük a zsemlemorzsával. Erre mehet a tészta fele, majd a zöldség, majd a mártás, végül a tészta másik fele és az egészet megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőbe tesszük és pirulásig sütjük.

TIPP

A tavaszi-nyári szezonban bátran készítsük friss zöldségekből a rakott tésztát! Télen pedig használhatunk fagyasztott zöldségeket is, amelyek vitaminban gazdag táplálékot nyújtanak számunkra.

TUDTAD?

A zöldséges rakott tésztát szinte bármilyen tésztaféléből elkészítheted. A penne, fussili, de akár a lasagne tészta is finom kiegészítője a paradicsomból, brokkoliból, szezonális zöldségekből álló rakott ételnek.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4