Receptek Levesek Zöldséges pulykaragu

Hozzávalók

1 kanál finomliszt
1 dl tejföl
3 kanál étolaj
1 tk citrom
1 kávéskanál őrölt fekete bors
1 dl tejszín
1 csokor friss petrezselyem
40 dkg vegyes zöldség
20 dkg zöldborsó
1 kg pulykamell

Leírás

A nyakat feldaraboljuk, majd a felforrósított olajon, a húsdarabokat átpirítjuk. Ezután aláöntünk 1 dl vizet, és fedő alatt addig pároljuk, amíg zsírjára vissza nem sül. Ezután hozzáadjuk a közben megtisztított és hasábra vágott zöldséget. Ismét fedő nélkül pirítjuk néhány percig, ráhintjük lassan a lisztet, és további 2 percig kevergetjük a tűzön, majd felöntjük 1 liter vízzel. Beleszórjuk a sót, a borsot és a megmosott, finomra aprított petrezselyem felét. Fedő alatt, puhára főzzük, végül a zöldborsót is hozzáadjuk. Tovább főzzük, majd a citromlével és 2 evőkanál forró levessel simára kevert tejfölt beleöntjük. Ismét felforraljuk, és még 5 percig főzzük. A megmaradt petrezselyemzöldet rászórjuk, és lehet tálalni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása