Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Nem csak a tölteléket készíthetjük el házilag, hanem a tésztájával is megpróbálkozhatunk. Ennek az ételnek nagy előnye, hogy a töltelék hozzávalóinak megválogatása is csak a mi ízlésünkön és fantáziánkon vagy akár a hűtőnk tartalmán múlik. Használjunk bátran szárított paradicsomot, hagymát, spenótot, sajtot és minden más zöldséget, amit csak el tudunk képzelni hozzá.
Érdemes több változatát is kipróbálnunk a lepénynek, például a glutén- és laktózmentes mini formában is nagyon finomak.
A töltelékhez magunk is elkészíthetjük a hozzávalókat, például a szárított paradicsomot! Próbáljuk ki valamelyik egyszerű receptet!
Készítsük el a lepény tésztáját a lisztből, vajból, vízből és sóból. Fontos, hogy a víz nagyon hideg legyen, tartsuk hűtőben a tészta összegyúrása előtt.
Gyúrjunk össze kézzel minden összetevőt, amíg a vaj meg nem olvad teljesen. Csomagoljuk be a tésztát fóliába és hagyjuk pihenni a hűtőszekrényben legalább 30 percen keresztül.
Amíg a tészta pihen, készítsük el a tölteléket. Szeleteljük fel a hagymát, vágjuk apróra a fokhagymát és dinszteljük meg őket egy kevés olívaolajon.
Adjuk hozzá az őrölt köményt, az összeaprított szárított paradicsomot és keverjük össze őket.
Adjuk hozzá a friss baby spenótot, ízesítsük sóval, borssal, majd tegyük félre hűlni.
Egy tálban verjük fel a tojásokat a tejszínnel és adjuk hozzá a felaprított petrezselymet.
Szedjük ki a tésztát a hűtőből, nyújtsuk ki, helyezzük sütőpapírra a formánkba úgy, hogy a szélei kicsit kilógjanak.
Szurkáljuk meg villával a tésztát, majd öntsük bele a tölteléket és süssük 180 fokon 30 percen át.
Tálaljuk frissen vágott petrezselyemmel megszórva.