Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Jamie tanácsa: „Ezt a finom zöldséges tekercset előre is el lehet készíteni, és a fagyasztóból elővéve csak meg kell sütni. Ha vendégeket várunk, rendezzük koszorú alakúra, de külön tekercsekként is kínálhatjuk.
Vágjuk félbe, mossuk meg és metéljük vékony szeletekre a póréhagymát, majd hámozzuk meg és vágjuk apróra a fokhagymát. Egy nagy serpenyőben közepes hőfokon forrósítsunk fel egy evőkanál olajat, és kb. 15 perc alatt, folyamatos keverés mellett pároljuk meg a póréhagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a spenótot, reszeljünk rá szerencsendiót, és pároljuk további 15 percig, amíg a nedvesség szinte teljesen elpárolog.
Amikor ezzel kész vagyunk, öntsük egy nagy tálba, és reszeljük rá a sajtot. Ha szeretnénk törökmogyorót tenni bele, vágjuk fel apró darabokra, és a nagy részét (vagy a szezámmagot) adjuk hozzá a keverékhez. Óvatosan forgassuk össze, sózzuk-borsozzuk, és hagyjuk kihűlni.
Válaszuk szét a tojásfehérjét és a sárgáját, majd a fehérjét keverjük a spenótos keverékhez. Belisztezett felületen hajtsuk ki a tésztát (a rövidebb oldal legyen felül), és hosszában vágjuk ketté. A tölteléket osszuk két részre, és oszlassuk el a két tésztadarab közepén. Egy kis tálban verjük fel a tojássárgáját, és kenőecsettel kenjük át a fedetlen tésztafelületeket, majd a tésztát óvatosan hajtsuk rá a töltelékre, és az ujjunkkal nyomkodjuk ki az esetleg alászorult levegőt. Egy belisztezett villával nyomkodjuk össze még jobban a tészta széleit, majd vágjuk fel az egyik tekercset 8, a másikat 16 részre (így 16 mini tekercset és 8 nagyobb tekercset kapunk).
Kenjük be a tésztarudak tetejét a maradék tojássárgájával, szórjuk meg a maradék mogyoródarabokkal vagy szezámmaggal, valamint a csilivel és a rozmaringgal. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4. fokozat), vagy légkeveréssel 160 fokra, és süssük a tekercseket 15-20 percig, aranybarnára. Sütés előtt a hűtőben egy napig, mélyhűtőben akár egy hónapig is eltartható. Ha fagyasztás után sütjük, akkor 10 perccel hosszabb ideig süssük.
Ötlet: a törökmogyoró helyett gesztenyét is használhatunk.
Fagyasztás és kiolvasztás Az optimális íz és minőség megőrzése érdekében a fagyasztott ételeket érdemes 3 hónapon belül elfogyasztani. További tippek a mélyhűtésről és a kiolvasztásról a Szeresd a fagyasztódat cikkben olvashatók.