Receptek Főételek Húsos ételek Zöldfűszeres csirkemell paradicsomos zöldségekkel

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
5 kanál extra szűz olívaolaj
1 csipet őrölt fekete bors
20 dkg sárgarépa
1 darab lilahagyma
1 darab cukkini
1 csokor friss bazsalikom
1 darab padlizsán
1 csokor friss petrezselyem
1 darab sűrített paradicsom konzerv
2 darab csirkemell
5 darab csiperkegomba
1 kanál méz
10 dkg dió
1 kanál balzsamecet
3 szál friss rozmaring (bazsalikom, oergano, rozmaring)

Leírás

A csirkehúst kisebb-nagyobb vastagságúra felcsíkozzuk. A zöldfűszereket is megmossuk, majd felaprítjuk. Egy evőkanál olajon, a csirkemelleket megpirítjuk, félretesszük. A zöldségeket is megpirítjuk, a zöldfűszerekkel együtt. Ha megpirult, rátesszük a mézet, maradék olívaolajat és a balzsamecetet, valamint a paradicsompürét. Alaposan átpirítjuk, és már tálalhatjuk is. Szétosztjuk a tányérokon a köretet, és a tetejükre rakjuk a csirkét.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása