Receptek Desszertek Sütést igénylő Zöldborsós csirkeragu leves

Hozzávalók

3 kanál étolaj
1 darab csirkemell
1 tk citromlé
1 csokor friss petrezselyem
25 dkg vegyes zöldség
15 dkg zöldborsó
1 csipet ételízesítő
1 mk őrölt fekete bors

Leírás

A csirkemellet, egészen kicsi darabokra aprítjuk, majd a felforrósított olajon, a húsdarabok mindkét oldalát átpirítjuk. Ezután aláöntünk 1 dl vizet és fedő alatt addig pároljuk, amíg zsírjára vissza nem sül, vagyis elpárolog alóla a víz. Ezután hozzáadjuk, a közben megtisztított és kis kockákra vágott zöldséget. Ismét fedő nélkül pirítjuk, majd felöntjük 1 liternyi vízzel. Beleszórjuk a sót, a borsot és a megmosott, finomra aprított petrezselyemzöld felét. Fedő alatt puhára főzzük. Végül a zöldborsót is hozzáadjuk, majd a citromlével ízesítjük. A megmaradt petrezselyem zöldet rászórjuk, az edényt a tűzről lehúzzuk és befedve hagyjuk állni 10 percig, csak azután tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4