Receptek Desszertek Sütést igénylő Zöldborsós csirkeragu leves

Hozzávalók

3 kanál étolaj
1 darab csirkemell
1 tk citromlé
1 csokor friss petrezselyem
25 dkg vegyes zöldség
15 dkg zöldborsó
1 csipet ételízesítő
1 mk őrölt fekete bors

Leírás

A csirkemellet, egészen kicsi darabokra aprítjuk, majd a felforrósított olajon, a húsdarabok mindkét oldalát átpirítjuk. Ezután aláöntünk 1 dl vizet és fedő alatt addig pároljuk, amíg zsírjára vissza nem sül, vagyis elpárolog alóla a víz. Ezután hozzáadjuk, a közben megtisztított és kis kockákra vágott zöldséget. Ismét fedő nélkül pirítjuk, majd felöntjük 1 liternyi vízzel. Beleszórjuk a sót, a borsot és a megmosott, finomra aprított petrezselyemzöld felét. Fedő alatt puhára főzzük. Végül a zöldborsót is hozzáadjuk, majd a citromlével ízesítjük. A megmaradt petrezselyem zöldet rászórjuk, az edényt a tűzről lehúzzuk és befedve hagyjuk állni 10 percig, csak azután tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása