Receptek Főételek Hal Zöldbableves csirkével

Hozzávalók

1 kanál finomliszt
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 darab vöröshagyma
1 kg vegyes zöldség
1 kg csirkecomb

Leírás

A csirkét feldaraboljuk, a hagymát apróra vágjuk, a zöldbabot megtisztítjuk és kb. 1-1,5 cm-es darabokra vágjuk. A vöröshagymát olajon megpároljuk, megsózzuk, ízlés szerint borsozzuk és amikor már üvegesre párolódott, a tűzhelyről lehúzva, pirospaprikával elkeverjük. A csirke darabokat belehelyezzük és megforgatjuk. Néhány pillanatra visszatesszük a tűzre és pároljuk, majd vízzel felöntjük úgy, hogy a húst ellepje. Addig főzzük fedő alatt, amíg a csirke majdnem teljesen megpuhult. Amikor már majdnem kész, felöntjük még vízzel, beletesszük a leveszöldséget és a zöldbabot. Ha szükséges, utánsózzuk és addig forraljuk, amíg a zöldbab is puha nem lesz. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk és a forrásban lévő leveshez keverjük. Miután újra felforrt, a tűzről levesszük. Kaporral meghintjük. Tálaláskor, egy mokkás kanálnyi tejfölt tehetünk minden tányérba.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4