Receptek Főételek Húsos ételek Vörösboros pörkölt

Hozzávalók

1 darab paradicsom
2 fej vöröshagyma
1 darab zöldpaprika
1 dl száraz vörösbor
5 dkg zsír
3 darab babérlevél
2 kanál őrölt pirospaprika
10 dkg szalonna
1 kg marhalábszár

Leírás

A szalonnát apró kockára vágjuk és kicsit megsütjük. A hagymát apróra vágjuk és üvege pároljuk, majd ebbe tesszük a feldarabolt húst. Az edényre fedőt helyezünk, lassú lángon pároljuk. Ez majd levet enged, vizet nem szükséges alá önteni. Azért figyeljük, hogy legyén alatta lé. Fűszerezzük és beletesszük a babérlevelet is. Úgy készül, mint a többi pörkölt. Ha a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a vörösbort és készre főzzük. Köretnek galuskát, vagy tésztát adunk hozzá.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása