Receptek Főételek Húsos ételek Vörösboros meggyleves

Hozzávalók

1 mk tengeri só
4 kanál finomliszt
20 dkg kristálycukor
1 csipet őrölt fekete bors
2 dl tejszín
1 csipet őrölt fahéj
4 dl édes vörösbor
1 csipet őrölt szegfűszeg
60 dkg meggy

Leírás

1,5 liter vizet a cukorral és a sóval forrald fel. Ha felforrt dobd bele a kimagozott meggyet és ha újból felforrt a liszttel elhabart tejszínnel sűrítsd be. Egy kisebb edényben a borból és a fűszerekből készíts forralt bort,ha ez megvan öntsd a leveshez majd keverd össze. Ha hidegen szereted akkor hűtsd le,de én melegen tálaltam a családnak és így is nagyon finom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4