Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Köszöntsd a Télapót idén néhány vidám, vörös bársonyos Mikulás sapka alakú sütivel. A kis segítők is bekapcsolódhatnak az elkészítésbe, és olvasztott fehér csokoládéba márthatják a vörös bársonyos sütiket, hogy elkészüljön a sapka jellegzetes alsó része. Maradt belőlük még néhány, miután elment a Mikulás? Szuper, ehető karácsonyi ajándék is lehet belőlük.
Béleljünk ki 3 nagy tepsit sütőpapírral. Tegyük a vajat, a cukrot, a kakaóport, a vaníliakivonatot, az ételfestéket és egy csipet sót egy tálba, és keverjük elektromos habverővel, amíg össze nem áll és egyenletes színű nem lesz.
Verjük fel a tojást egy tálban, és lassan adjuk hozzá a vajas keverékhez, amíg jól hozzá nem keveredik. Szitáljuk hozzá a lisztet, és keverjük össze, amíg éppen csak össze nem áll. Formázzunk a tésztából egy golyót, csomagoljuk fóliába, és tegyük hűtőbe legalább 30 percre. Közben rajzoljunk egy Mikulás sapkát (kb. 7 x 7 cm) egy kartonpapírra, majd vágjuk ki.
Helyezzük a tésztát enyhén lisztezett felületre, és nyújtsuk ki 5 mm vastagságúra. Vágjuk ki a kalap alakú sütiket a sablon mentén egy éles késsel.
Helyezzük a sütiket az előkészített tepsikre, és hűtsük őket újra 30 percig. Közben melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, gázt 6-os fokozatra, légkeveréses sütőt 180°C-ra. Süssük a sütiket adagonként 10 percig, majd hagyjuk teljesen kihűlni őket egy rácson.
Tegyünk félre 1 darab fehércsokoládé-cseppet minden sütihez. Olvasszuk fel a maradék fehér csokoládét egy fazék forrásban lévő víz felett, amíg sima nem lesz.
Mártsuk a kihűlt sütik alját a fehér csokoládéba, és készítsük el a Mikulás sapka jellegzetes also részét. Szórjuk meg a cukor konfettivel. Tegyünk egy csepp olvasztott fehér csokoládét a süti tetejére, majd tegyünk rá egy fehércsokoládé-cseppet a Mikulás sapka bojtjához. A díszítetlen sütiket légmentesen záródó edényben tároljuk, és 1 héten belül fogyasszuk el. A díszített sütik 3 napig elállnak.
Tipp: Amikor a vajat összekeverjük az első hozzávalókkal, ne dolgozzuk túl a keveréket, csak győződjünk meg róla, hogy jól össze vannak keverve, különben túl sok levegő kerül a keverékbe, és a sütik szétterülnek sütés közben. Ha a sütiket hűtjük a kivágás után, az is segít abban, hogy jobban megtartsák a formájukat sütés közben.