Receptek Főételek Tészta Virslis croissant

Hozzávalók

1 mk tengeri só
1 darab tojás
60 dkg finomliszt
1.6 dl tej
1 csomag sütőpor
1.6 dl víz
5 dkg kristálycukor
1 csipet őrölt fekete bors
20 dkg margarin
2 dkg élesztő
8 darab virsli

Leírás

8 dkg liszttel, eldolgozzuk a margarint. Egy jó kanál lisztet, félreteszünk a tészta lisztezéséhez. A többi lisztből, a tejjel, vízzel, élesztővel, sütőporral és a többi anyagokkal, puha rétestésztát készítünk. Táblán kihúzogatjuk, majd a közepébe tesszük a margarinnal átdolgozott lisztet. Hideg helyre tesszük, 1 órára, majd ismét kinyújtjuk és hajtogatjuk. Háromszor ismételjük, majd az utolsó nyújtás után, háromszögre vagy négyszögre vágjuk. A közepébe virslit teszünk és kifliszerűen feltekerjük. Lehet bele tenni virsli helyet sajtot, gesztenyét, diót is. Előmelegített sütőben, 170 fokon sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4