Receptek Főételek Húsos ételek Velős pacalpörkölt

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
5 gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt fekete bors
2 fej vöröshagyma
1 csipet majoranna
3 kanál zsír
1 csipet őrölt kömény
2 kanál őrölt pirospaprika
1 kg pacal (előfőzött)
20 dkg velő (sertés velő)

Leírás

A hagymát, a zsíron sárgára pirítom, rászórom a paprikát, majd a felcsíkozott pacalt. Megkeverem, majd mindig kevés vizet aláöntve, sót belekeverve, felteszem főni. Mikor félig megpuhult, beleteszem a zúzott fokhagymát és a törött borsot. Lassú tűzön, puhára párolom. Mikor szinte teljesen megpuhult, beleteszem a hártyáitól megtisztított velőt és még kb. 10 percet főzöm. Puha kenyérrel tálalom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása