Hozzávalók

2 csésze vöröslencse
1 csésze zabpehely
1 csésze zsemlemorzsa
1 fej vöröshagyma
2 darab sárgarépa
1 marék friss petrezselyem
1 csésze zöldpaprika (apróra vágott)
2 gerezd fokhagyma
2 kanál paradicsomszósz
2 kanál étolaj
2 kanál finomliszt
1 tk szárított kakukkfű
1 tk szárított majoranna
2 csipet
1 csipet őrölt fekete bors

Elkészítés

1

Vágjuk apróra a zöldségeket. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

2

Főzzük meg a lencsét.

3

Egy serpenyőben hevítsünk olajat, a fokhagyma kivételével pirítsuk meg az összes zöldséget. Végül adjuk hozzá a fokhagymát is egy percig.

4

Botmixerrel keverjük össze a hozzávalókat.

5

Egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, tegyük bele a keveréket.

6

Süssük 45 percig, majd hagyjuk kihűlni, mielőtt szeletekre vágnánk. Tálaljuk burgonyapürével.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
10 perc
Italok
10 perc
Italok
2 3 4