Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A cérnametéltet forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A túrót a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával összekeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt és az ízlés szerinti, reszelt citromhéjat és mazsolát. A túrós keverékbe forgatjuk a cérnametéltet. A tojások fehérjét habbá verjük, és a tésztás-túrós keverékhez adjuk. Egy nagyobb méretű (33 x 38 cm) tepsit kibéleljük a réteslap felével, úgy, hogy minden lapot megkenünk olvasztott vajjal. A réteslapra öntjük a tésztás-túrós tölteléket, majd a réteslapok másik felével - laponként vajazva - befedjük a tölteléket. 180 fokra előmelegített sütőben, pirosra sütjük, kb. 40 perc alatt. 15 perc pihentetés után, szeletelhetjük. Melegen, langyosan, hidegen egyaránt finom. Porcukorral megszórva kínáljuk.