Hozzávalók

1 darab tojás
60 dkg finomliszt
2 kanál tejföl
6 dkg porcukor
3 dkg élesztő
30 dkg sertészsír
1 kanál kristálycukor (tejben felfuttatni)

Leírás

Összegyúrjuk, és 1 egész napra a hűtőbe tesszük a tésztát. Töltelék: Lehet mák, dió, lekvár, gesztenye. Nagyon vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd 8 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. Belerakjuk a tölteléket, összetekerjük, és tepsibe tesszük. Fél órát kelesztjük. Közepesen meleg sütőben sütjük világosra. Sülés után, még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Óvatosan bánjunk vele, ne törjön.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4