Receptek Gyerekmenü Főételek Vajas rakott zöldségek

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
4 dl tej
15 dkg trappista sajt
10 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 dl tejszín (mártásba)
1 csipet ételízesítő
10 dkg finomliszt
80 dkg francia zöldségkeverék

Leírás

A zöldségeket helyezzük bele egy párolóedénybe, és forrázzuk le. Ha nincs párolóedény, akkor sós vízben forrázzuk le. A vajat habzásig hevítsük fel, és szórjuk bele a lisztet, majd engedjük fel forró tejjel. Fűszerezzük ízlés szerint. A sajtot reszeljük le. A formát kenjük ki vajjal, és rakjuk bele a zöldségeket. Öntsük nyakon a mártással, és szórjuk meg sajttal. Előmelegített sütőben, 170 fokon süssük, 20 percig.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4