Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Egy liter, 1 kiskanál sóval ízesített vizet felforralunk, majd a megtisztított és felszeletelt hagyma és zöldség felét beleszórjuk. 5 percig főzzük, majd a bort is beleöntjük. Ha kihűlt, porcelántálba tesszük, a húst pedig belefektetjük. Ha nem lepné el teljesen, vízzel pótoljuk. Lefedve, 2-3 napra, hűtőszekrénybe tesszük. Főzéskor a húst letörölgetjük és lábasban, az olajon, körös-körül elősütjük, majd félretesszük. A visszamaradó zsírjában karamellizáljuk a cukrot, majd a felszeletelt hagyma és zöldség másik felét is hozzáadjuk. Sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezzük és 2-3 percig pirítjuk. Ezután a zöldséges páclevét ráöntjük (zöldséggel együtt), a mustárral, a citromlével ízesítjük, majd fölforraljuk. A húst belerakjuk, lefedve, kis lángon, 1,5 óra alatt, puhára pároljuk. Az elfövő levét vízzel pótoljuk. Ha kész, lecsöpögtetve vágódeszkára tesszük, a rostokra merőlegesen fölszeleteljük. A levét langyosra hűtjük, majd miután a babérlevelet kidobtuk belőle, turmixoljuk és újra fölforraljuk. A lisztet a tejföllel és egy kevés lével simára keverjük, a mártást ezzel sűrítjük. Tálaláskor, a húsra öntjük.