Receptek Főételek Hal Vadas busafilé

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
4 dkg finomliszt
1 kanál kristálycukor
1 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
1 csipet őrölt fekete bors
3 szál sárgarépa
1 kanál mustár
1 kanál citromlé
2 darab babérlevél
1 csipet ételízesítő
2 szál petrezselyemgyökér
1 kg busa

Leírás

Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre párolom, a zöldségeket apró reszelőn lereszelem, hozzáadom a hagymához. Sózom, borsozom, babérlevelet teszek bele, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Habverővel elkeverem a lisztet kevés lével, egy kis pohár tejföllel, 1-2 evőkanál mustárral, esetleg cukorral, ha a répa nem elég édes. Alaposan leturmixolom, és tejföllel dúsítom. A halszeleteket olajban megforgatom, sózom, borsozom. Mindkét oldalát megpirítom, és egy kevés páclével puhára párolom (egy kis vizet szoktam még hozzáönteni). A mártást a húsra öntjük, zsemlegombóccal vagy tésztával tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4