Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Az uborka hűsítő és frissítő csavart ad ennek a klasszikus kubai puncsnak. Tökéletes a nyári vendéglátáshoz, előre elkészítheted, és tálalás előtt csak a jeget és a vizet kell hozzáadnod.
A lime-ot vágjuk 6 darabra, és tegyük egy tálba vagy kancsóba. Adjuk hozzá a cukrot, és keverjük össze egy koktélkeverővel, a lime levét pedig nyomjuk bele. Ha az összes levet kieresztettük, szűrjük át a keveréket egy turmixgépbe, és dobjuk ki a lime darabokat.
Az uborkát vágjuk félbe, és az egyik feléből 16 db hosszú szalagot hámozunk. A többit vágjuk durvára, adjuk hozzá a turmixhoz, és a lime-sziruppal együtt turmixoljuk simára.
A keveréket egy nagy, jéggel teli kancsóba szűrjük át, és adjuk hozzá a fehér rumot, a fűszernövényeket, az uborkaszalagok felét és a szénsavas vizet. Óvatosan keverjük össze. Tálaláskor tegyük a poharakba a maradék uborkaszalagokat.
Tipp: Készítsük el 1-2 órával korábban, a jeget és a szénsavas vizet pedig hagyjuk ki a tálalásig.