Receptek Levesek Túrós-barackos pite

Hozzávalók

1 csipet tengeri só (tésztához)
4 darab tojás
80 dkg finomliszt (tésztához)
½ csomag sütőpor (tésztához)
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg kristálycukor (tésztához)
1 darab citrom (tésztához)
dl tejszín
40 dkg margarin (tésztához)
1 darab citrom (tésztához)
100 dkg tehéntúró (áttört)
10 dkg mandula
1 doboz őszibarack befőtt

Leírás

A lisztet átszitálom, majd a sütőporral, egy csipet sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverem. A keverék közepére egy lyukat fúrok. A hideg Ramát apró darabokra vágom, a lyuk köré rendezem, a tojásokat pedig a lyukba ütöm. A tésztához hozzáadok még 5 dl langyos vizet, aztán az összes hozzávalót összegyúrom. Golyót formázok belőle, folpackba csomagolom és 30 percre a hűtőbe teszem. A töltelékhez összekeverem a túrót és a cukrot, majd jöhetnek a tojások, a tejszín, a pudingpor és a mandula is. A barackot megmosom és vékony szeletekre vágom. A tészta kétharmadát, a sütőlap szélességének megfelelően kinyújtom, majd a sütőpapírral kibélelt formába simítom. Egy villával megszurkálom, aztán eloszlatom rajta a tölteléket és ráhelyezem a barackszeleteket. A maradék tésztát az ujjaim között elmorzsolom és rászórom a süti tetejére. Előmelegített sütőben, mintegy háromnegyed óráig sütöm, majd kiveszem, hagyom kihűlni, felszeletelem és porcukorral megszórva tálalom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4