Receptek Saláták Túrókuglóf

Hozzávalók

2 darab tojás
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
3 bögre finomliszt
4 kanál tejföl
1 bögre kristálycukor
½ bögre margarin
½ bögre aszalt szilva
½ bögre aszalt barack
1 darab narancs (reszelt héja)
15 dkg tehéntúró

Leírás

Az aszalt barackot és az aszalt szilvát, apró darabokra vágjuk és egy kevés rumba áztatjuk, majd rövid ideig pihentessük, hogy az ízek elkeveredjenek. Robotgéppel, krémes állagúra keverjük a puha margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojást. Mindegyik után, robotgéppel átkeverjük. Belereszeljük a narancs héját, majd beleszórjuk a rumba áztatott, aszalt gyümölcsöket. A túrót alaposan összedolgozzuk a masszával, majd adagolva, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát, 4 evőkanál tejföllel lágyítjuk. Egy kuglófformát kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben, kb. 45-50 perc alatt elkészül. A formából csak akkor fordítsuk ki, amikor a sütemény már kihűlt.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4