Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A 40 dkg túrót összetörjük (legjobb a házi túró), majd összekeverjük a 3 tojás sárgájával, 5 dkg vajjal, 1 evőkanál porcukorral, 2 evőkanál grízzel (más néven búzadara), 2 evőkanál prézlivel (más néven zsemlemorzsa), 1 evőkanál liszttel, majd ha ezeket összekevertük alaposan, akkor hozzáadjuk óvatosan a 3 tojás keménnyé vert habját. (Ez a dolog egyik lényege.) Kicsit hagyjuk pihenni, hogy a gríz megdagadjon. Vizes kézzel gombócokat formálunk, és forró sós vízben 5 percig főzzük. Bevallom, és konyhai órával mérni szoktam az 5 percet, és bevált. Ezután pirított prézliben megforgatjuk, és tejföllel, jó sok porcukorral tálaljuk.