Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Első menetben a tésztát érdemes összedolgozni, a tojásfehérje kivételével, és a hűtőben pihentetni. Nem kell neki sok, annyi pont elég, amíg a gyümölcsszósz elkészül. Az pedig nem sok idő, a cukrot kissé megolvasztottam, rádobtam a meggyet, fahéjat, kicsit kevergettem, amíg levet nem engedett. Akkor még adtam neki 2 percet, nem kell ronggyá főzni, és nálam akkor került bele a menta. Aki nem szereti annyira, mint pl. én sem, ha nagyon mentás, esetleg még annak is tetszhet, épp csak egy enyhe pikantériát ad a gyümölcsnek. A keményítőt feloldottam folyósra főzőtejszínnel,gyors kevergetés közben hozzáadtam a meggyhez és már le is kapcsoltam a lángot. A mentát kiszedtem, a vajat belekevertem, félretettem hűlni . Aztán felvertem a fehérjét, óvatosan beleforgattam a túrós masszába, vizet forraltam, enyhén sóztam. Amikor már jól forrt a főzővíz, kanállal galuskákat szaggattam bele a tésztából és miután felúsztak a víz tetejére, még kb. 2 percig főztem. Érdemes egyet kihalászni és kettévágva megnézni, átfőtt-e a közepe is. Aztán a kész galuskák mellé kanalazzuk a meggyet vagy külön kínáljuk és már lehet is enni.