Receptek Gyerekmenü Főételek Túrófánk málnaöntettel

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
5 dkg vaj (öntet)
4 kanál étolaj
25 dkg tehéntúró
1 darab citrom
2 dl tejszín
3 kanál porcukor
1 csipet őrölt fahéj (öntet)
1 csipet szódabikarbóna
3 kanál méz (öntet)
25 dkg málna (öntet)
15 dkg finomliszt

Leírás

A mézet felmelegítjük, és hozzáadjuk a málnát. Reszelt citromhéjjal, fahéjjal ízesítjük. A túrót egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát. Reszelünk hozzá citromhéjat, szórunk bele porcukrot, egy csipetnyi sót, és öntünk a tálba tejszínt. Összedogozzuk a tálban lévő alapanyagokat, masszív tésztává. Serpenyőt melegítünk, és öntünk bele 3-4 kanálnyi olajat. A tésztából közepes nagyságú darabokat szaggatunk, és a serpenyőbe rakjuk. Egyenletes hő alatt megsütjük, az ellapított tésztákat. A málnaöntetre rádobunk 5 dkg vajat, és beforraljuk, majd leturmixoljuk. Egy szűrőn átszűrjük. A kisült fánkokat tányérra rakjuk, és mellé öntjük a finom, pikáns mártásunkat. Végül meghintjük porcukorral. http://www.youtube.com/watch?v=s9IZ4UHKZMo

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4