Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Húspogácsa: A finomra vágott petrezselymet és mogyoróhagymát egy tálban keverjük össze a darált hússal és feketeborssal. Formázzunk belőle közepes méretű húspogácsákat. Helyezzük 200-230°C fokra előmelegített grillsütőre. A húspogácsákat csak akkor sózzuk, amikor már majdnem teljesen átsültek! (Ha korábban adjuk hozzá a sót, kiszárítja a húst.) Miután elkészült tegyük félre a húsokat pár percre.
Feltét: Mossuk meg a rukkolát, majd hagyjuk megszáradni. Vágjuk fel csíkokra a paprikákat, és grillezzük meg. Vágjuk fel a császárzsemléket. Keverjük össze a mézet sóval, és kenjük meg vele a zsemlék tetejét. Helyezzük a megkent felével a grillre, amíg aranybarnára nem pirulnak. A zsemle másik felét is helyezzük a grillre. Serpenyőben süssünk tükörtojásokat, ügyelve arra, hogy a sárgája folyós maradjon.
Szósz: A felszeletelt zöldhagymát keverjük össze egy tálban a felkarikázott csemegeuborkával és a majonézzel. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá 1 evőkanál cukrot, majd tegyük a hűtőbe.
Kenjük meg a zsömléket a szósszal, és helyezzük rá a zöldségeket. A következő sorrendet javasoljuk: alulra kerüljön a hús, utána a grillezett paprika, a tojás és végül a rukkola. Tegyük rá a karamellizált mézes tetejű zsömlét. Végül díszítsük tökmaggal!