Hozzávalók

2 kanál finomliszt
3 dl tej
2 dl tejföl
10 dkg trappista sajt
5 dkg vaj
15 dkg trappista sajt
10 dkg szalonna
1 kg karfiol
20 dkg juhtúró

Leírás

Sós vízben megfőzzük a karfiolt, kiemeljük a vízből, hűlni hagyjuk. (Régebben egyben főztem meg a fejet, és kihűlés után felszeltem, de jobb rózsáira szedve főzni.) Míg a karfiol hűl, a juhtúrót összekeverjük a tejföllel. A körülbelül azonos méretű, szép karfiolrózsákból kört formálunk a tepsi közepén, a kör közepét kitöltjük a kevésbé szép (apróbb) rózsákkal. Vékonyra szelt angolszalonnával borítjuk, majd a tejfölös juhtúró kétharmadát rátesszük. Megint egy kört rakunk a szép rózsákból, szűkebbet, mint az alsó kör (visszaépítjük a karfiolfejet), kitöltjük a kör közepét, és megint szalonnát rétegezünk, rámerjük a maradék tejfölös juhtúrót. A maradék karfiolból befejezzük a fej felépítését. A vajból, a liszttel világos rántást készítünk, felöntjük a tejjel és a kis rugóssal szaporán kevergetve felfűzzük. Sózzuk, a lángról levéve hozzáadjuk a sajtot, és az egészet a karfiolra öntjük. Megszórjuk sajttal. Forró sütőbe téve, közepes lángon, pirosra sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3