Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot és langyos helyen felfuttatjuk (állni hagyjuk, amíg a tetején halványbarna, vastag hab keletkezik). A vajat belemorzsoljuk a lisztbe, beleöntjük a tojássárgáját, a sót, a tejfölt, az élesztős tejet, majd összegyúrjuk. A tésztát egy meglisztezett deszkára borítjuk és kinyújtjuk, kb. 1 centi vastagra. Megszórjuk a reszelt sajt és a tökmag egyharmadával, aztán összehajtogatjuk (behajtjuk a tészta bal szélét középre, ráhajtjuk a jobb szélét, aztán a tetejét középre, majd rá az alját). Az összehajtogatott tésztát 10-15 percig, letakarva pihentetjük. Ezután megint kinyújtjuk, megszórjuk a maradék sajt és tökmag felével és ismét összehajtogatjuk, majd ismét pihentetjük. Ezt a nyújtást, sajtozást, tökmagozást, hajtogatást, pihentetést még kétszer megismételjük. A harmadik pihentetés után, újra kinyújtjuk a tésztát egy-másfél centi vastagra. A tészta tetejét megkenjük a felvert, sós tojással, megszórjuk reszelt sajttal és tökmaggal. A tészta feléből, pici pogácsaszaggatóval pogácsákat szaggatunk, a másik feléből késsel, egy centi széles és tíz centi hosszú rudakat vágunk. A pogácsaszaggatás után megmaradó tésztát pedig újra összegyúrjuk és pereceket sodrunk belőle. A pogácsák tetejére megy egy villával felvert, kissé megsózott tojás, 3 dkg reszelt sajt, 3 dkg tökmag.