Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Futtassa meg az élesztőt, 1 dl langyos vízben. Gyúrja össze az olaj és a tökmag kivételével a hozzávalókat annyi vízzel, hogy közép kemény tésztát kapjunk. Dagassza addig, ameddig a kezünkre és az edényre nem ragad a tészta és sima állagú nem lesz. Gyúrja a kenyértésztához a tökmagot és az olajat. Langyos helyen kelessze, míg duplájára nő, majd gyúrja át még egyszer. Formáljon cipót a megkelt tésztából, tegye lisztezett tepsire. Kelessze a kenyértésztát, 40-50 percig. Melegítse elő a sütőt, 200 fokra. Tegyen be egy vízzel teli edényt, hogy pára legyen. A kenyér tetejét, éles késsel vágja be. Süsse 200 fokon, 10 percig, majd vegye le a hőmérsékletet, 170 fokra. Süsse a kenyeret, 40-45 percig.