Receptek Főételek Húsos ételek Tökmagvas bundában sült csirkemellfilé

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 darab tojás
10 dkg finomliszt
10 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 kg sárgarépa
½ fej lilahagyma
80 dkg csirkemell
1 csipet chili paprika
½ fej vöröshagyma
2 kanál sűrített paradicsom konzerv
30 dkg tökmag

Leírás

A tökmagot daráljuk meg, a hagymákat felaprítjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Daraboljuk fel a répát és adjuk hozzá a hagymához, fűszerezzük sóval, borssal, chilivel, majd pároljuk meg. A tojásokat verjük fel egy tálba, egy csipet sóval. A csirkemellet szeleteljük fel, és szórjuk meg sóval. Ütögessük meg egy kicsit, majd forgassuk meg a lisztben, tojásban és a tökmagban. A sárgarépához adjunk 2 evőkanál paradicsompürét és egy kevés vizet, majd pároljuk tovább. Serpenyőben melegítsünk kevés olajat, és süssük meg benne a csirkemell szeleteket egyenletes, nem túl forró hő alatt. A megpárolódott sárgarépát rakjuk bele egy turmixba, és kevés vajjal pürésítsük. Ha készen vagyunk, akkor tálaljuk a püré mellé, a tökmagvas csirkemellet. https://www.youtube.com/watch?v=9kLp_E2iXdI

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4