Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
52 dkg finomliszt (+12 dkg)
1 pohár tejföl
5 darab alma (reszelve, töltelékhez)
5 dkg porcukor (töltelékhez)
1 csipet őrölt fahéj (töltelékhez)
12 dkg zsír
1 csipet őrölt szegfűszeg (töltelékhez)
10 dkg dió (töltelékhez)

Leírás

A lisztet, tojást és tejfölt, jó alaposan összedolgozzuk, jól átgyúrjuk. Kinyújtjuk jó vékonyra. A 12 dkg zsírt, kissé megolvasztjuk, majd 12 dkg liszttel összekeverjük. Ezt rákenjük a kinyújtott tésztára, majd feltekerjük. Négy részre vágjuk és 1 órát pihentetjük. Ekkor vagy elkészítjük, vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük, vagy lefagyasztjuk. Készítéskor, tepsi hosszúságú téglalapokat nyújtunk belőle. Megkenjük olajjal. Közepébe halmozzuk a tölteléket, két oldalról ráhajtjuk a tésztát és visszahajtjuk a találkozást. Akár fel is tekerhetjük. Lényeg az, hogy az illeszkedésre fektessük rá a tepsiben, így nem nyílik szét. A tepsibe sütőpapírt helyezünk, erre jöhetnek a tekercsek. Mindegyik tetejét megkenjük olajjal, vagy zsírral. Forró sütőben, pirosra sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4