Receptek Főételek Tészta Tejszínes-olívás tészta

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tejföl
1 fej vöröshagyma
1 csipet őrölt fekete bors
4 dl tejszín
500 g penne
1 csipet ételízesítő
25 dkg zöld olivabogyó
1 csipet friss petrezselyem

Leírás

A tésztát megfőzzük, enyhén sós vízben. Közben, a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megpároljuk, majd rátesszük az olívát és megsütjük. Ezalatt elkészítjük az öntetet. A tejfölt, tejszínt és a fűszereket összekeverjük. Jénai tálat kivajazunk, beletesszük a leszűrt tésztát, egyenletesen elosszuk rajta az olívát és ráöntjük az öntetet. Kevés reszelt sajttal is megszórhatjuk. Alufóliával lefedjük és kb. 30 perc alatt átsütjük. Ha megsült, átkeverjük és tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4