Receptek Gyerekmenü Főételek Tejszínes hagymaleves

Hozzávalók

2 gerezd fokhagyma
½ dl extra szűz olívaolaj
4 fej vöröshagyma
4 szelet toast kenyér
1 dl száraz fehérbor
1 l húsleves alaplé (alaplé 3 húsleves kockából)
5 dl főzőtejszín
3 kanál rizsliszt

Leírás

A fokhagymát apró kockákra, a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk és az olívaolajon megdinszteljük. Meghintjük két evőkanál liszttel, párszor megkeverjük, majd felöntjük forró húslevessel. Hozzáadjuk a fehérbort, megfűszerezzük és forrás után, még 15 percig főzzük. Ekkor összekeverjük a tejszínnel és még pár percig főzzük. Tálaláskor, frissen őrölt borsot tekerünk rá. Hozzá pirítóst, vagy levesgyöngyöt tálalunk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4