Receptek Főételek Húsos ételek Tejszínes-csirkés penne

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 dl extra szűz olívaolaj
1 darab vöröshagyma
50 dkg csirkemell (filé)
3 dl tejszín
1 csipet egész fekete bors (egész)
20 dkg csiperkegomba
1 csomag penne
2 darab friss bazsalikom
10 dkg trappista sajt (a tálaláshoz)

Leírás

Gyors étel, amit a hétköznapokon is elkészíthetsz pár perc alatt vacsorára.

Elkészítés

1

A pennetésztát sós vízben kifőzzük és lecsepegtetjük

2

A hagymát felaprítjuk és olívaolajon megfuttatjuk.

3

A gombát felszeleteljük, és a csirkemellet lecsíkozzuk.

4

Először a csirkemellet rakjuk a hagymára, majd a gombát. Sózzuk és borsozzuk.

5

Alaposan összepirítjuk, majd felöntjük tejszínnel és összeforraljuk.

6

Összeforgatjuk a pennetésztával. Tálaláskor gazdagon szórjuk meg sajttal!

TIPP

Tovább bolondíthatod ezt az ízletes ételt, ha gombát is adsz hozzá! Egyszerűen add hozzá a felcsíkozott gombát a csirkemellhez és pirítsd össze őket egy kis hagymán.

TUDTAD?

A gomba, a tejszín és a csirkemell népszerű kombináció, hiszen ízeik tökéletesen harmonizálnak. Tésztával, rizzsel tápláló és gyors étel lesz belőlük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4